Informatie

Deze pagina is tot stand gekomen doordat vele dierenambulances de zorg over schildpadden niet willen uitvoeren. Daarnaast wordt er zeer fout advies gegeven en wordt het beeld geschetst dat schildpadden prima in de natuur kunnen leven….

Vele Dierenambulances vinden het vervelend dat zij herhalend worden gebeld over gevonden schildpadden. Zij hebben echter niet door dat wanneer zij steeds weigeren en zeggen de schildpad terug te zetten dat zij morgen en overmorgen ook om diezelfde schildpad worden gebeld. Dus onze tip is, haal het beestje gewoon op, wij van Stichting Schildpaddenopvang Nederland doen de rest! Daarnaast zorg je er als organisatie voor dat het normaal gevonden wordt om dieren te dumpen in onze natuur!

Wanneer een Dierenambulance of organisatie word genomineerd om op deze site te komen staan, omdat zij echt schildpadonvriendelijk zijn. Dan doen wij wel altijd meerdere checks. Een vrijwilliger van onze organisatie doet zich voor als iemand die een schildpad heeft gevonden. Op basis van de antwoorden die dan worden gegeven wordt bepaald of deze organisatie ook echt schildpad onvriendelijk is. Op deze wijze voorkomen wij dat hier organisaties komen te staan die wel een goed beleid voeren ten aanzien van schildpadden.

Daarnaast sturen wij per post nog een brief en een speciale schildpadONVRIENDELIJKE sticker naar deze organisatie, om hen op de hoogte te stellen dat zij vindbaar zijn op deze website.

Organisaties die hun beleid willen en gaan aanpassen kunnen een verwijder verzoek aanvragen. Dit kan alleen per e-mail naar: samenwerken@schildpaddenopvang.nl

Organisaties doe het beste voor hebben met schildpadden kunt u overigens nomineren op http://www.schildpadvriendelijk.nl

En dan nog even dit:
Wat is het moraal van de haas en de schildpad?

De haas denkt van tevoren makkelijk te kunnen winnen, omdat schildpadden nu eenmaal langzame dieren zijn. Toch is de schildpad degene die aan het einde de wedstrijd wint. De moraal van het verhaal wordt hiermee duidelijk gemaakt: hardlopers zijn doodlopers, alleen langzaam (maar goed) werk, loont.